ОДМВР-Сливен: Мерки за осигуряване на обществения ред и пътната безопасност по време на Националния празник

ОДМВР-Сливен: Мерки за осигуряване на обществения ред и пътната безопасност по време на Националния празник
01.03.2022 / 14:00

На територията на ОДМВР-Сливен са предвидени специализирани операции за недопускане на престъпни посегателства и превантивни действия по пътна безопасност по времена на отбелязване на Националния празник-3 март, и съпътстващите го почивни дни. От 25 февруари е в ход операция „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“, която ще продължи до 6 март. В дните 2, 3 и 6 март ще има засилено полицейско присъствие между 14,00 и 20,00 часа на входно-изходните пътни участъци в населените места. Екипи на сектор „Пътна полиция“ следи за спазване на скоростните режими с всички налични технически средства. Проверките ще са интензивни в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Засилено присъствие ще има на път ІІ-53 в посока автомагистрала „Тракия“. Ще се следи за спазване ограниченията, въведени от АПИ, за движение на товарни автомобили. Проверките за употреба на алкохол и/или наркотични вещества остават засилени.

Охраната на обществения ред ще се осъществява при засилена патрулна дейност на територията на общинските центрове от дежурни екипи на криминална полиция, пътна полиция и групите „Охрана на обществения ред”. Предвидени са мобилни екипи, които да извършват обходи в малките населени места. ОДМВР-Сливен съветва гражданите при по-продължително отсъствие да предприемат мерки за опазване на дома и имуществото си.

 

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковото изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев