Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.03.2022 г.

ОД МВР - Сливен
01.03.2022 / 09:36

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 28.02.2022 г. до 06,00 часа на 01.03.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта.Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 46 проверки на обекти и лица. Съставени за 3 акта.

 

Нова Загора: Взломна кражба от неработещ търговски обект разследват служители на РУ-Нова Загора. На 28 февруари е получен сигнал за взломена входна врата на обект, който не работи от около 4 месеца, находящ се в землището на село Полско Пъдарево. Извършена е кражба на моторно превозно средство - АТВ " Kimco". По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Специализирана операция на полицията в Твърдица срещу незаконната сеч. Акцията е проведена на 27 февруари съвместно със служители на РДГ-Сливен с цел противодействие на закононарушенията, свързани с горските, дивечовите и рибните ресурси, ползването и експлоатацията на горите. Установени са 6 случая на незаконно добити дърва за огрев, конфискувани са 3,5 кубика, съставени са актове по Закона за горите от служители на РДГ. Съвместните проверки по линия на незаконното добиване на дървесина продължават.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали с сухи треви и отпадъци без да причинят преки материални щети в Сливен и Твърдица.

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал техническа помощ при отстраняване на повредения, поради силния вятър, 140-метров национален флаг от стълбовете на площад Хаджи Димитър.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев