Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 28.02.2022 г.

Иззети над килограм наркотични вещества и един задържан при операция на полицията в Сливен
28.02.2022 / 11:43

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 25.02.2022 г. до 06,00 часа на 28.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта.Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 25 до 28 февруари са извършени 83 проверки на обекти и лица. Няма съставени актове от служители на ОДМВР-Сливен.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 27-годишен извършител на грабеж. Полицейските служители започват работа по случая на 23 февруари след получено заявление от жена на 68 години от град Сливен. Около 6,30 часа на същата дата тя е била заплашена от непознат мъж, който след като използвал сила й отнел дамската чанта. След проведени издирвателни действия извършителят е установен-криминално проявен мъж на 27 години. Той е задържан на 24 февруари в изоставена вила край град Сливен. Отведен е в районното управление и задържан с полицейска мярка за 24 часа. Направил е самопризнания. Работата по случая продължава.

 

Иззети над килограм наркотични вещества и един задържан при операция на полицията в Сливен. Акцията е проведена на 25 февруари служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен под надзора на Окръжна прокуратура. В сливенския квартал „Дружба“ е извършена проверка на 37-годишен криминално проявен мъж от град Сливен. При последвалите процесуално-следствени действия в дома му са иззети около 1200 грама суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис и около 40 грама синтетичен канабинол, както и множество предмети имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при проверка в сливенския квартал „Ст.Заимов“. На 25 февруари, около 23,45 часа, е спрян за проверка 33-годишен мъж. В него са намерени и иззети 3 пликчета съдържащи наркотични вещества. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на сектор „Криминална полиция“ работят по кражба от апартамент в сливенския квартал „Дружба“. Заявлението е подадено на 25 февруари. По данни на собственика от жилището са откраднати битови ел.уреди-телевизор, пералня и кафемашина. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев