Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 24.02.2022 г.

ОДМВР-Сливен
24.02.2022 / 09:49

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 23.02.2022 г. до 06,00 часа на 24.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение, за което в РУ-Котел е образувано досъдебно производство.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 37 проверки на обекти и лица. Съставени са 2 акта.

 

Сливен: Опит за кражба на дървен материал от вила в местността „Лозарски връх“ е разкрита от служители на РУ-Сливен. Криминалистите получават сигнал на 23 февруари за взломена входна врата на частен имот и направен опит да се откраднат дървени плоскости. Извършителят е установен и задържан. Вещите, обект на кражбата са иззети и предадени. По случая е започнато бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен издирват извършител на грабеж. На 23 февруари, около 06,30 часа, на ул. „Райко Даскалов“ в град Сливен, неизвестен извършител, след като е използвал сила и заплахи е отнел чантата на 68-годишна жена. По случая се извършват оперативно-издирвателни действия. Образувано е досъдебно производство.

 

Операции по пътна безопасност

 

В РУ-Котел е образувано бързо производство за управление на МПС/ лек автомобил „Опел Корса“/ с поставени регистрационни табели, издадени за друго превозно средство /лек автомобил „Фолксваген Голф/. Проверката е извършена на 23 февруари на пътя между селата Боринци и Кипилово. Автомобилът е управляван от водач на 38 години от село Кипилово.

20-годишен водач на лек автомобил „БМВ Х5“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 23 февруари, около 17,15 часа, на бул. „Бургаско шосе“. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

33-годишен неправоспособен водач, който вече има наложено административно наказание за управление на МПС, е хванат зад волана на лек автомобил „Ауди А4“. Проверката е извършена на 22 февруари в село Сотиря. По случая е образувано бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев