Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.02.2022 г.

ОДМВР-Сливен
23.02.2022 / 09:56

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 22.02.2022 г. до 06,00 часа на 23.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение, за което в РУ-Котел е образувано досъдебно производство.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 70 проверки на обекти и лица. Няма съставени актове от служители на ОДМВР-Сливен.

 

 

Сливен: Специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността се провежда на територията на РУ-Сливен. В хода на операцията служители на участък „Запад“ са установили извършители на кражба в село Злати войвода- 3 непълнолетни момчета / на 14,15 и 12 години/, са откраднали сумата от 10 лева от 15-годишно момиче. По време на операцията са получен сигнали за кражби на различни по форма и предназначение метални елементи в град Кермен. Образувани са досъдебни производства.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в пътен контрол в град Сливен. На 22 февруари, в 20,00 часа, на бул."Цар Симеон", в близост до тролейбусно депо, е спрян за проверка лек автомобил "Опел Зафира". 27-годишен мъж от град Сливен, потник в автомобила, е предал доброволно вещество, което при полевия тест за наркотични вещества е дало положителен резултат. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В 02,10 часа на 23 февруари, в района на кръстовище „Петолъчка“, е извършена проверка на лек автомобил „Опел Корса“. 33-годишният водач предава доброволно пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест за наркотични вещества е дало положителен резултат. Пробата за употреба на наркотични вещества също е дала положителен резултат. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев