Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 22.02.2022 г.

Голяма сума пари и ценности са иззети при операция на полицията в Сливен срещу незаконната лихварска дейност
22.02.2022 / 10:05

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 18.02.2022 г. до 06,00 часа на 21.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 22 проверки на обекти и лица. Съставен е един 1 акт.

 

 

Сливен: Голяма сума пари и ценности са иззети при операция на полицията в Сливен срещу незаконната лихварска дейност. Акцията е проведена вчера в сливенското село Сотиря от служители на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен и сектор „Противодействие на икономическата полиция“-ОДМВР-Сливен с цел противодействие на незаконната банкова дейност. От частен имот, обитаван от мъж на 54 години, са иззети парични средства в евро и лева на стойност около 22500 лева, златни и други накити,както и документи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 54-годишният мъж. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.

 

28-годишен мъж от град Котел, водач на лек автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 21 февруари, на бул. „Г.Данчев“, в град Сливен, от екип на „Пътна полиция“ -Сливен.

Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Кражба на 220 кг. черни метали са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора. На 21 февруари автопатрулен екип спира за проверка превозно средство с животинска тяга, управлявано от мъж на 26 години от град Нова Загора. При проверката се установява, че мъжът превозва 220 кг. отпадъци от черни метали, обект на кражба от двора на ЗММ - Нова Загора. Той е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев