Уебинар „Как да се борим срещу рака: Европейският план“

„Как да се борим срещу рака: Европейският план“
21.02.2022 / 12:41

На 25 февруари 2022 г., петък, от 11.00 ч. Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира уебинар на тема „Как да се борим срещу рака: Европейският план“.

 

Целта на събитието е да бъдат обсъдени инициативите и мерките, предвидени в Европейския план за борба с рака, както и основните предизвикателства пред прилагането на този план на национално ниво.

В онлайн срещата ще вземат участие Андрей Слабаков, член на Европейския парламент (ЕКР) и на специалната Комисия за борба с рака (BECA), Матиас Шупе, ръководител на работната група за Европейския план за борба с рака в Европейската комисия, д-р Александър Симидчиев, заместник-председател на Комисията по здравеопазване на Народното събрание на Република България, д-р Светослав Ценов, национален координатор, Българско онкологично научно дружество, доц. д-р Димитър Калев, онколог и лидер на онкологичния проект МОРЕ, и д-р Станимир Хасърджиев, изпълнителен директор на Националната пациентска организация. Модератор на събитието ще бъде Петър Галев, оперативен директор на CredoWeb.

В рамките на панелната дискусия ще бъдат представени актуалните политики при борбата със злокачествените заболявания, препоръките на Европейския парламент по отношение на мерките за борба с рака, които имат за цел да се разширят схемите за скрининг, да се улесни достъпът до трансгранично здравно обслужване и клинични изпитвания за болни от рак пациенти, приоритетите на България в изпълнение на европейския план, както и за исканията на професионалните и пациентските организации в тази област.

Уебинарът ще се проведе на 25 февруари 2022 г., петък, от 11.00 ч. в онлайн платформата Zoom и ще бъде излъчен на живо на страницата на Бюрото на ЕП в България във Facebook и в канала в YouTube.

https://www.facebook.com/eplosofia/

https://www.youtube.com/user/epiosofia

Програмата на събитието е достъпна тук.

https://www.europarl.europa.eu/bulgaria/resource/static/files/import/measures_against_cancer_event/programme-25022022.pdf

За участие в дискусията в Zoom се изисква регистрация на https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Registration25022022, като крайният срок е 24 февруари 2022 г. Въпроси към участниците могат да бъдат изпращани чрез платформата slido с код #CANCER, както и през чата на Zoom и чрез коментари към излъчването във Facebook.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев