Седмицата в ЕП: 21 – 27 февруари 2022 г.

Европейският парламент
21.02.2022 / 10:08

Седмицата в ЕП: 21 – 27 февруари 2022 г.

 

Делегации / мисии на парламентарни комисии

Тази седмица не се предвиждат заседания на парламентарните комисии, тъй като е предвидена за делегации / мисии на комисиите във връзка с теми, попадащи в тяхната компетентност.

Върховенство на правото / Полша. Делегация на комисиите на ЕП по граждански свободи (LIBE) и конституционни въпроси (AFCO) ще посети Варшава. Евродепутатите ще направят оценка на напредъка на Полша във връзка със спазването на принципите на правовата държава, включително относно върховенството на правото на ЕС, в рамките на текущата процедура срещу Полша по член 7 от Договора за ЕС относно възможно нарушение на ценностите на Съюза. Те планират да се срещнат с представители на полското правителство, съдебната власт, организации на гражданското общество и медиите (от понеделник до сряда). В сряда от 15:15 ч. българско време членовете на ЕП ще проведат пресконференция.

Кризата в Украйна / Естония / Литва. Делегация на подкомисията на ЕП по сигурност и отбрана (SEDE) ще посети Талин и Вилнюс, за да получи информация от първа ръка относно заплахата от кибератаки в контекста на ескалацията на напрежението, свързано с кризата в Украйна. Членовете на ЕП ще се срещнат с представители на правителството, НАТО и частни компании (от понеделник до четвъртък).

Турция / Права на човека. Делегация на подкомисията на ЕП по правата на човека (DROI) ще посети Анкара и Истанбул, където членовете на ЕП ще се срещнат с представители на политически организации и заинтересовани страни, за да обсъдят положението с правата на човека в страната, принципите на правовата държава, защитата на бежанците и управлението на миграцията (от вторник до четвъртък).

Търговия / Мексико. Делегация на комисията на ЕП по международна търговия (INTA) ще посети Мексико Сити, където ще се срещне с представители на правителството и парламента, за да се информира за напредъка по актуализирането на търговското споразумение между ЕС и Мексико (от вторник до четвъртък).

Природни бедствия през 2021 г. / Нидерландия / Германия / Белгия. Делегация на комисията на ЕП по регионално развитие (REGI) ще посети засегнатите от наводненията региони в Нидерландия, Германия и Белгия. Евродепутатите ще направят преглед на мерките на ЕС за подпомагане в тези региони след тежките наводнения и свлачища, които засегнаха няколко европейски държави през лятото на 2021 г. (от понеделник до сряда).

Европейски граждански панели / Конференция за бъдещето на Европа. Заключителното заседание на европейския граждански панел, който трябва да изготви своите препоръки по темите „По-силна икономика, социална справедливост, работни места, образование, култура, младеж, спорт и цифрова трансформация“, ще се проведе в Дъблин, Ирландия. Препоръките ще бъдат обсъдени на пленарното заседание на Конференцията в началото на март заедно с тези, изготвени от гражданския панел на тема „Ролята на ЕС в света и миграция“ (от петък до неделя).

 

Допълнителна информация

 

Седмична програма

https://www.europarl.europa.eu/news/bg/agenda/weekly-agenda

Пресслужба на Парламента

https://www.europarl.europa.eu/news/bg/press-room/contacts

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев