Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.02.2022 г.

ОДМВР-Сливен
18.02.2022 / 09:48

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 17.02.2022 г. до 06,00 часа на 18.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 80 проверки на обекти и лица. Служители на ОДМВР-Сливен са съставили 2 акта.

 

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен не са регистрирани тежки криминални престъпления и пътни инциденти.

 

Установени са нарушения в хода на ежедневния контрол по спазване на Закона за движени по пътищата.

Екип на РУ-Котел е установил 21-годишен водач на лек автомобил „Нисан“, който управлява в период на лишава от правоуправление с административна мярка.Проверката е извършена на 17 февруари в град Котел. По случая е образувано бързо производство.

В РУ-Твърдица е започнато бързо производство за управление на товарен автомобил с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. Проверката е извършена на 17 февруари, в 17,30 часа, в град Твърдица. Автомобилът е управляван от водач на 23 години от село Камен.

36-годишен водач на лек автомобил „Опел Астра“ е установен да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена от екип на РУ-Сливен на 17 февруари в 13,45 часа. Проверката за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ-Сливен е започнато бързо производство за управление на моторно превозно средство, което не трябва да се движи по републиканка пътна мрежа. Проверката е извършена на 17 февруари, в 09,50 часа, на бул. „Цар Симеон“ в град Сливен. 40-годишен мъж от град Сливен е управлявал мотокар „heli“.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 17 февруари, в 09,50 часа, е получен сигнал за пожар в апартамент, в жилищен блок на бул.“П.Хитов“ в град Сливен. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са бяла и черна техника. Причината за пожара е късо съединение в управлението на хладилник.

 

Екипи на РСПБЗН в Котел, Твърдица и Сливен са ликвидирали своевременно 6 пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев