Сливен, кратки вечерни новини, 17.02.2022 г., четвъртък

Сливен
17.02.2022 / 16:12

През изминалото денонощие в Сливенско са регистрирани 122 заразени с коронавирусна инфекция.

Със заповед на директора на РЗИ – Сливен се удължава срокът на допълнителните противоепидемичните мерки за учениците в област Сливен.

Президентът Румен Радев посети днес Оранжериен комплекс – Сливенски минерални бани в гр. Сливен, където разговаря с ръководството на комплекса и разгледа на място работещите оранжерии и производството на комплекса.

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен и Спортно училище „Димитър Рохов“, гр. Сливен, стартират информационна кампания за превенция на трафика на хора и киберпрестъпността, в контекста на използването на интернет за набиране на жертви, рекламиране на услугите и експлоатация.

По данни на Националния статистически институт през декември 2021 г. на територията на област Сливен са функционирали 45 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване.

Народните представители от ГЕРБ от област Сливен Десислава Танева и Мария Белова внасят предложение, между първо и второ четене на Бюджет 2022, за финансиране от държавата на 10 проекта в Сливен и областта.

Служителите на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ Сливен се присъединяват към символичния протест на колегите си от цялата страна срещу минималното увеличение на бюджета за музеи и галерии с 5%.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев