Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.02.2022 г.

ОДМВР-Сливен
17.02.2022 / 09:50

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 16.02.2022 г. до 06,00 часа на 17.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 66 проверки на обекти и лица. Няма съставени актове от служители на ОДМВР-Сливен.

 

Сливен: 43-годишен мъж е задържан от служители на РУ-Сливен за причиняване на материални щети. На 15 февруари той е счупил екран на игрален автомат в зала за хазарт в град Сливен. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

41-годишен водач на лек автомобил „Хонда“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 17 януари в района на кръстовище „Петолъчка“. Водачът е от село Славянци, общ. Сунгурларе. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

 

Служители на участък „Запад“ към РУ-Сливен са иззели незаконно притежавани боеприпаси при проверка в село Малко Чочовени. В дома на 59-годишен мъж са намерени и иззети боеприпаси за огнестрелно оръжие, без да притежава надлежно разрешително. Боеприпасите са иззети, мъжът е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора са задържали 16-годишено криминално проявено момче за кражба от частен дом в село Съдиево. На 15 февруари извършителят е проникнал в дома на 85-годишна жена и е извършил кражба на стационарен телефонен апарат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

52-годишен водач на товарен автомобил „Форд Транзит“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена от екип на пътна полиция на 16 февруари, в 12,30 часа, на ул.“Съби Димитров“ в град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат. Образувано е бързо производство.

 

Котел: На 16 февруари, в 21,25 часа, от телефон 112 е получен сигнал за сбиване в квартал Изток в село Градец. На място полицейските служители установяват, че след възникнал конфликт между роднини е пострадал 19-годишен младеж. Той е откаран в МБАЛ-Сливен с нараняване на главата за оказване на медицинска помощ. Извършителите са задържани. Теса двама на 19 и 22 години от същото село. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев