Сливен, кратки вечерни новини, 15.02.2022 г., вторник

Сливен
15.02.2022 / 16:05

Доброволци от формированието „Железни врата“ и представители на регионалната дирекция и районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сливен, проведоха съвместно учение в сливенското село Стара река.

По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради в област Сливен през четвъртото тримесечие на 2021 г. е 33 и спрямо съответното тримесечие на 2020 г. се увеличава с 94.1%.

Проучват от какви кадри се нуждаят работодателите в Сливенско в рамките на петото поред проучване на Агенцията по заетостта.

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал помощ на 77-годишна жена в безпомощно състояние, пострадала в дома си в сливенския квартал „Дружба“.

Заместник-кметът на община Сливен Камен Костов посети укрепеното свлачище в селище Качулка – заради падналото количество дъждове през зимния период и предстоящото снеготопене, се предвиждат огледи и в останалите свлачищни райони.

Експертът Красимир Цуцов от Дирекция на Природен парк "Сините камъни" представи видове от разнообразната флора и фауна, срещащи се на територията на парка над Сливен, на беседа с ученици от 2-ри клас в ОУ "Елисавета Багряна" в града.

През последното денонощие в Сливенско има регистрирани 133 заразени с коронавирусна инфекция.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев