Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 15.02.2022 г.

ОДМВР-Сливен
15.02.2022 / 09:29

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 14.02.2022 г. до 06,00 часа на 15.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 64 проверки на обекти и лица. Съставени са 2 акта.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски екипи при патрулна дейност в град Сливен. На 14 февруари екипи на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен са извършили проверки на двама мъже на 23 и 22 години. Те са установени в кв.“Сини камъни“ и бул.“Хаджи Димитър“. В тях са намерени и иззети пакетчета, съдържащи суха листна маса и бяло кристалообразно вещество, които при полевият тест са дали положителен резултат за наркотични вещества. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

 

В РУ-Сливен е образувано бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство. На 14 февруари в град Сливен е извършена проверка на

37-годишен криминално проявен мъж, водач на мотоциклет с неустановена марка. Превозното средство е с липсващ номер на рама и регистрационна табела.

 

Нова Загора: 25-годишен водач на лек автомобил „Хюндай“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 14 февруари в 16,55 часа в село Кортен. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев