AMD обяви придобиването на Xilinx

AMD Xilinx
15.02.2022 / 09:26

14.02.2022 г. - Днес AMD анонсира, че е завършила придобиването на Xilinx, с амбицията да бъде водеща във високопроизводителните изчислителни и адаптивни среди. Тази сделка официално е най-голямата в историята на полупроводниковата индустрия и обединява двама лидери в този бранш с допълващи се продуктови портфейли, клиенти и пазарен опит.

Бизнесът на Xilinx ще се превърне в Adaptive and Embedded Computing Group (AECG), и това поделение ще бъде ръководено от бившия главен изпълнителен директор на Xilinx Виктор Пенг. AECG ще остане фокусирано върху водещите FPGA и Adaptive SoC и пътните карти за продукти за вграждане (embedded) за основните си пазари, сега с допълнителния мащаб на комбинираната компания и възможността да предложи разширен набор от решения, включително изчислителните и графичните процесори на AMD.

 

Главният изпълнителен директор на AMD Лиза Су каза: „Придобиването на Xilinx обединява силно допълващ се набор от продукти, клиенти и пазари, съчетани с таланти от световна класа, за да създаде лидер в индустрията на високопроизводителните и адаптивни изчислителни среди. Xilinx предлага водещи в индустрията FPGA, адаптивни SoC, ИИ системи и софтуерен опит, който позволява на AMD да предложи най-силното портфолио от високопроизводителни и адаптивни изчислителни решения в индустрията и да вземе по-голям дял от пазарната възможност за около 135 милиарда долара, която виждаме в облака, в периферните и интелигентни устройства”.

 

Марио Силвейра, корпоративен вицепрезидент за EMEA в AMD, каза: „Днес е важен ден за AMD в EMEA, тъй като обединяваме усилията си с Xilinx, създавайки лидер в индустрията за високопроизводителни и адаптивни изчислителни среди. AMD вече разполага с най-широкото продуктово портфолио в индустрията от водещи изчислителни, графични и адаптивни SoC продукти. Ние сме развълнувани от невероятните възможности, които ни предстоят да обслужваме по-добре нашите клиенти в разширен обхват от пазари като комуникационни, автомобилни и промишлени сегменти, които са гръбнакът на икономиките на страните от EMEA“.

 

Придобиването дава множество предимства, включително:

 

· Увеличаване на достъпа на AMD до пазари - от 80 на 135 милиарда щатски долара, разширявайки клиентската база на компанията и разкривайки възможности за навлизане на нови пазари

· Задълбочените стратегически партньорства на Xilinx в областта на кабелните и безжичните комуникации, автомобилната, космическата и отбранителната промишлености и други допълват партньорствата на AMD на пазарите на компютри и центрове за данни.

· Разрастване на мащаба на развойните дейности на AMD

· Предоставя допълнителни възможности за развитие на съвременните технологии, включително водещи технологии за стекиране и пакетиране на чиповете, технологии за чиплети и вътрешни връзки, ИИ и специфични архитектури, и най-добрите софтуерни платформи

· По-нататъшно укрепване на финансовия модел на AMD

· Осигурява множество разнообразни потоци от приходи от нови крайни пазари с дълги продуктови цикли с висок марж, като същевременно поддържа водещия растеж на AMD в индустрията.

· Очаква се транзакцията да доведе до брутни и оперативни маржове и генериране на свободен паричен поток през първата година.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев