Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 14.02.2022 г.

ОДМВР-Сливен
14.02.2022 / 11:15

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 11.02.2022 г. до 06,00 часа на 14.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 11 до 14 февруари са извършени 72 проверки на обекти и лица. Съставени са 2 акта.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на серия от домови кражби. Полицейските служители започват работа по случая след получен сигнал на 7 февруари за кражба на арматурно желязо, дрехи, битови ел.уреди и други вещи от два имота в сливенския квартал „Надежда“. След проведените издирвателни действия извършителят е установен. Той е криминално проявено 19-годишено момче от град Сливен. Извършителят се е укривал от органите на реда. След проведени редица издирвателни действия той е задържан на 11 февруари в село Горно Александрово. В процеса на разследване се установява, че задържаният е съпричастен към други 4 кражби на покъщнина, битова техника и ел.инструменти от имоти в сливенския квартал „Надежда“. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.

 

Полицейски служители са иззели незаконно оръжие и боеприпаси при проверка на лек автомобил в град Сливен. На 11 февруари екип на група „Охрана на обществения ред“ спира лек автомобил „БМВ“, управляван от водач на 45 години и пътник на 32 години. Двамата от град Сливен криминално проявени. При проверката е иззет газов пистолет с направени промени и кутийка с боеприпаси. Двамата са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 12 февруари екипи на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен са извършили проверки на двама мъже на 39 и 42 години от град Сливен. Те са проверени в 00,10 часа и 03,10 часа на булевардите „Хаджи Димитър“ и „Георги Данчев“. Иззети са пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество и суха листна маса. Двамата са отведени в РУ-Сливен и задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

 

Двама водачи на МПС, употребили наркотични вещества, са установени от полицейски служители при ежедневния контрол по пътна безопасност на територията на община Сливен. На 13 февруари в село Гавраилово е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от водач на 18 години от село Чинтулово. Проверката за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство. На 13февруари, около 20,10 часа, на бул.“П.Хитов“ в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от водач на 22 години от село Чинтулово. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по серия от кражби от вендинг автомати в град Сливен. В различен период от време за били взломени осем броя автомати за кафе, намиращи се на територията на град Сливен. Нанесените щети са в процес на установяване. По случая се извършват процесуално - следствени действия. Образувани са досъдебни производства.

 

Кражба от заведение в сливенския квартал „Българка“ разследват служители на РУ-Сливен. На 12 февруари е заявена кражба на сумата от 500 лева от дневния оборот на заведението. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на участък „Запад“ към РУ-Сливен работят по сигнал за кражба. За времето от 5 до 13 февруари от частен имот в местността „Аркариолу“, в землището на село Ковачите, е извършена кражба на 46 посадени дръвчета-череша. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: За броени часове криминалисти на РУ-Твърдица са разкрили грабеж. Сигналът е подаден на 11 февруари от 65-годишен мъж. Пред органите на реда той е обяснил, че на същата дата, около 07,45 часа, в град Шивачево му е била открадната сумата от 500 лева. Извършителя е използвал сила и заплаха. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е мъж на 21 години от същия град. Задържан е с полицейска марка за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Служители на РУ-Котел работят по сигнал за причинени материални щети на лек автомобил „Ауди А4“ в село Остра могила. Неизвестен извършител е счупил стъклата и стоповете на автомобила. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Котел работят по случай на кражба от сградата на пощата в село Мокрен. Сигналът е получен на 13 февруари. Неизвестен извършител, след като е проникнал в помещение на пощата е извършил кражба на сумата от 113 лева, намиращи се в чекмедже на гишето. Извършен е оглед, предприети са процесуално -следствени действия . Образувано е досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев