Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 11.02.2022 г.

Над 660 дози хероин и други наркотици са иззети при операция на полицията в Нова Загора
11.02.2022 / 10:46

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 10.02.2022 г. до 06,00 часа на 11.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 58 проверки на обекти и лица. Съставени са 2 акта.

 

Над 660 дози хероин и други наркотици са иззети при операция на полицията в Нова Загора

 

Спецакцията е осъществена на 10 февруари на територията на град Нова Загора с цел противодействие на битовата престъпност, наркоразпространението и престъпленията срещу личността. В резултат на придобита информация от криминалисти на участък „Кв.Шести“ към РУ-Нова Загора са извършени процесуално-следствени действия, в условията на неотложност, в жилището на 53-годишен криминално проявен мъж. На място полицейските служители са намерили и иззели 664 пакетчета и два полиетиленови плика, съдържащи бяло прахообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на хероин, както и плик, съдържащ вещество, което е реагирало на метамфетамин. Иззети са и други предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен.

Първоначално 53-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията са проверени 245 лица,144 превозни средства, търговски и други обекти. Констатирани са 33 нарушения на ЗДвП и ЗБЛД, за което са съставени 6 акта и 27 глоби с фиш. Издирени са 4 лица, обявени за общодържавно издирване по досъдебни производства.

 

Сливен: Служители на РУ-Сливен работят по сигнал за причинени материални щети в зала за хазарт. На 11 февруари, около 02,00 часа, неизвестен извършител е повредил и унищожил автомата в игрална зала на ул. „Трайчо Китанчев“ в град Сливен. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Още снимки от новината

Над 660 дози хероин и други наркотици са иззети при операция на полицията в Нова Загора

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев