Google Cloud избра 3-то поколение AMD EPYC за своите нови сървърни инстанции

AMD EPYC
11.02.2022 / 09:28

— Платформите Google Cloud C2D използват високата производителност на 3-тото поколение AMD EPYC™ за HPC задачи —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ – 10 февруари 2022 г. — AMD (NASDAQ: AMD) днес съобщи, че AMD EPYC™ процесорите ще бъдат в основата на новите C2D виртуални машини на Google Cloud. Това ще бъде третото семейство сървърни инстанции в Google Cloud, базирани на 3-то поколение EPYC чипове , което ще се присъедини към съществуващите системи T2D и N2D.

Благодарение на голямата наситеност с изчислителни ядра на AMD EPYC процесорите, виртуалните платформи C2D ще бъдат с най-голям мащаб в рамките на Google Cloud. Благодарение на производителността на чиповете EPYC за изчислителни задачи, Google Cloud демонстрира, , че тези машини могат да предоставят до 30% по-добра производителност за целеви задачи в сравнение с предишното поколение EPYC-базирани системи от сравним размер.

Използването на процесори AMD EPYC за високопроизводителни изчислителни среди (HPC) и натоварвания, фокусирани върху изчисленията, продължава да се разширява, тъй като все повече доставчици на облачни услуги като Google Cloud използват EPYC за справяне с най-взискателните и интензивни натоварвания на своите клиенти. Това е в допълнение към съществуващите възможности на EPYC за HPC работни натоварвания, включително влизане в 73 суперкомпютъра от последния списък Top500 и притежаване на 70 световни рекорда за HPC.

„Процесорите AMD EPYC продължават да демонстрират своите възможности за HPC и изчислително фокусирани работни натоварвания, независимо дали изпълняват моделиране на действието на най-новите ваксини, изследват космоса или помагат при проектирането на критичен хардуер и електроника за бъдещето на индустрията“, каза Лин Комп, корпоративен вицепрезидент Cloud Business в AMD. „Google Cloud C2D инстанциите с процесори AMD EPYC ще позволят на клиентите на Google Cloud да изпълняват с лекота някои от най-сложните си и най-интензивни работни натоварвания, като им помага да проектират своите продукти или да решават сложни проблеми по-бързо.“

„Клиентите на Google Cloud искат сървърни инстанции, които поддържат сложни, чувствителни към производителността натоварвания, като високопроизводителни изчисления. Виртуалните машини, задвижвани от процесори AMD EPYC, предоставят производителността и функциите, които са необходими на тези клиенти“, каза Нирав Мехта, директор по управление на продуктите, Google Cloud. „Това вече е третата ни фамилия виртуални машини, захранвана от процесори AMD EPYC от 3-то поколение и сме развълнувани да продължим да разширяваме нашето портфолио EPYC.“

Можете да прочетете повече за новите C2D екземпляри в блога на Google Cloud, където клиенти, включително AirShaper и Clutch, обсъждат как производителността на C2D подобрява времето за изпълнение, променя потребителската работа и намалява разходите.

C2D са общодостъпни от днес и ще разширяват присъствие в допълнителни региони през следващите месеци. Текущите местоположения са САЩ-централен1 (Айова), Азия-югоизток1 (Сингапур), САЩ-изток1 (Южна Каролина), САЩ-изток4 (Северна Вирджиния), Азия-изток1 (Тайван) и Европа-запад4 (Нидерландия).

 

Още снимки от новината

AMD EPYC
AMD EPYC

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев