Сливен, кратки вечерни новини, 10.02.2022 г., четвъртък

Сливен
10.02.2022 / 15:57

По данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие на 2021 г. местните администрации на територията на област Сливен са издали разрешителни за строеж на 34 жилищни сгради със 76 жилища в тях.

Днес без водоподаване останаха два сливенски квартала - „Младост“ и „Дружба“.

До 28 февруари предприятията и само осигуряващите се лица, които са изплатили през 2021 г. доходи на физически лица, включително и от трудови правоотношения, са длъжни да представят по електронен път в НАП справки за платените суми - 1 079 са работодателите от област Сливен, които до момента са декларирали изплатените от тях доходи.

От 7 до 13 февруари на територията на Сливен и областта е в ход специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите.

Председателят на Съвета на директорите и регионален мениджър на „EVN-България“ Александър Сипек и зам.-председателят на Съвета на директорите на компанията Калина Трифонова се срещнаха с областния управител на Сливен Веселин Вълчев – целта на срещата бе да запознаят областния управител с дейността на компанията, направените вложения и инвестиционните си намерения.

През последното денонощие в Сливенско са регистрирани 179 заразени с коронавирусна инфекция.

Диабетик от Сливен алармира обществото, че е лишен от пенсия – Диян Фирков е диабетик втора група и досега е получавал пенсия по болест, но от ТЕЛК са му намалили процента на инвалидност.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев