Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.02.2022 г.

ОДМВР-Сливен
10.02.2022 / 09:55

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 09.02.2022 г. до 06,00 часа на 10.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 29 проверки на обекти и лица. Няма съставени актове от екипи на ОДМВР-Сливен.

 

Нова Загора: Над един килограм нелегален тютюн и 14 200 къса цигари без бандерол са иззети при операция на полицията в Нова Загора. Акцията е по линия „Акцизи“ и е проведена на 9 февруари от екипи на икономическа и криминална полиция на РУ-Нова Загора. При проверка на жилище в квартал „Шести“, обитавано от жена на 69 години, са намерени 14 200 къса цигари и 1,180 кг. тютюн без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо производство.

 

Взломна кражба от частен имот в село Питово разследват служители на РУ-Нова Загора. Сигналът е получен на 9 февруари. От жилището на 56-годишен мъж е открадната парична сума в размер на 4800 лева. Извършен е оглед, предприети са незабавни издирвателни и процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

 

Сливен: На 9 февруари е получен сигнал от управител на търговски обект в град Сливен за извършена кражба. Неизвестен извършител е откраднал 5 бутилки алкохол на стойност около 370 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят материални щети, от екипи на РСПБЗН-Котел. Гасени са сухи треви в село Градец и отпадъци в град Котел.

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие на Центъра за спешна медицинска помощ за пренасяне на 60-годишна жена в безпомощно състояние от жилището й в сливенския квартал „Българка“ до линейката.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев