Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.02.2022 г.

ОДМВР-Сливен
09.02.2022 / 09:24

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 08.02.2022 г. до 06,00 часа на 09.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 68 проверки на обекти и лица. Съставен е 1 акт.

 

Сливен: Криминалисти от участък „Надежда“ работят по заявления за две домови кражби. За времето от 5 до 7 февруари от частен имот, собственост на 46-годишен мъж, са откраднати дрехи, битови ел.уреди, бутилки с алкохол и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. На 8 февруари 30-годишна жена е заявила кражба на арматурно желязо от плочата на дома й. Нанесената щета се установява.

Извършени са оглед, предприети са оперативно -издирвателни действия. Образувани са досъдебни производства.

 

На 8 февруари е заявена кражба от търговски обект на ул.“Александър Стамболийски“ в град Сливен. Неизвестен извършител е откраднал три бутилки уиски от различни марки. Нанесената щета е на стойност 160 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Произшествия и сигнали през изминалото денонощие:

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие на Центъра за спешна медицинска помощ при пренасяне на болен 64-годишен мъж от жилището му в сливенския квартал „Дружба“ до линейката.

 

Гасен е пожар, предизвикан от изхвърлена незагасена жар в пластмасов контейнер за отпадъци. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора.

Причинени са материални щети.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев