Стартът на онлайн курс М@турата е след броени дни

Стартът на онлайн курс М@турата е след броени дни
07.02.2022 / 11:15

Обучението, организирано от издателство Клет България, подготвя гимназистите за предстоящия изпит по български език и литература

07 февруари 2022 г., гр. София. На 11 февруари започва онлайн курс М@турата за подготовка за държавния зрелостен изпит по български език и литература на дванадесетокласници от цялата страна. Уроците ще се провеждат в реално време, два пъти седмично - всеки вторник и четвъртък от 18:30 ч. Програмата е изцяло съобразена с новия модел на МОН и включва две пробни матури, както и множество дигитални ресурси за упражнение, мисловни карти за бърз преговор и лесно запаметяване, както и електронна христоматия.

 

В рамките на три месеца опитни преподаватели ще помогнат на гимназистите за отличното им представяне на матурата. Систематизирания материал ще представят Веселин Геренов, учител по БЕЛ в столичното 73. СУ „Владислав Граматик“ и Владимир Игнатов, учител по БЕЛ В 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в София. Всеки желаещ може да се включи в курса организиран от Клет България, като избере един от изгодните абонаменти тук.

 

Като бонус към уроците по български език и литература, организаторите поставят начало на курса този петък с психолога Александра Алгафари, която ще сподели полезни съвети как зрелостниците да се справят със стреса покрай предстоящия изпит и да се концентрират максимално върху усвояването на учебния материал.

 

„За мен е удоволствие да се включа в този курс, защото е време да обърнем внимание и на психическото здраве на учениците, а не само на стремежа към висок успех. При мен идват немалко млади хора, които се опитват да навигират сложния баланс между учене/работа, социален живот и душевно спокойствие. Затова поздравявам организатора на курса издателство Клет България за прекрасната идея да се фокусира върху именно това равновесие, докато същевременно помага с успешното взимане на изпитите.“, сподели Александра Алгафари.

 

Наличието на записи от срещите е удобно предимство за случаите, когато на младежите им се наложи да пропуснат урок или при нужда лесно и бързо да преговорят точно определена част от учебното съдържание.

 

За междинна проверка на знанията си и в края на обучението всички записали се дванадесетокласници ще могат да се тестват с пробна матура, която ще бъде проверена от експерти оценители.

 

Повече подробности за онлайн курса „М@турата“ родителите и учениците могат да открият тук.

 

 

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев