Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 03.02.2022 г.

ОДМВР-Сливен
03.02.2022 / 10:16

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 02.02.2022 г. до 06,00 часа на 03.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 28 проверки на обекти и лица. Съставен е 1 акт.

 

Сливен: Двама задържани при операция на полицията в Сливен срещу наркоразпространението. От началото на месеца е в ход специализирана операция по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. Извършени са проверки на игрални зали, района на учебни заведения и други обекти в град Сливен. Осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния. При проверка на два адреса са намерени и иззети вещества, които при полевия тест са реагирали положително за наркотици. В РУ-Сливен са отведени двама криминално проявени мъже на 37 и 23 години. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

 

64-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“, употребил алкохол над 1,2 промила, е установен от полицейски екип. Проверката е извършена на 2 февруари в 16,45 часа при ежедневния контрол по пътна безопасност в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: 38-годишен водач на лек автомобил „КИА“ е хванат да управлява след употреба на алкохол и наркотични вещества. Проверката е извършена на 2 февруари в 16,50 часа в град Нова Загора. Полицейските служители установяват, че водачът е употребил наркотични вещества и алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена на място с технически средства. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Криминалисти на РУ-Котел издирват 27-годишен мъж, който е осуетил полицейска проверка. На 2 февруари, около 21,15 часа, на ул. „Иглика“ в град Котел, полицейски екип предприема проверка на лек автомобил „Фолксваген Кади“, управляван от 27-годишен криминално проявен мъж от село Тича, който системно управлява МПС, без да притежава съответната правоспособност. Той не е изпълнил полицейско разпореждане да спре за проверка, увеличава скоростта и бяга от мястото. Автомобилът е намерен изоставен, а водачът се укрива от органите на реда. При проверката на автомобил се установява, че регистрационните табели са издадени за друго МПС- „Фолксваген Голф“. Работата по случая продължава.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев