Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.02.2022 г.

ОДМВР-Сливен
01.02.2022 / 09:35

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 31.01.2022 г. до 06,00 часа на 01.02.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 23 проверки на обекти и лица. Няма съставени актове от екипи на ОДМВР-Сливен.

 

Нова Загора: За броени часове криминалисти на РУ-Нова Загора задържаха извършител на грабеж. На 31 януари 58-годишна жена е подала заявила, че около 14,30 часа на ул."Васил Левски" в град Нова Загора неизвестен извършител и е отнел дамската чанта с лични документи, пари, мобилен телефон и други вещи. След проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен. Той е на 19-години от Нова Загора, криминално проявен. Задържан е с полицейска мярка за срок от 24 часа. Откраднатата чанта е намерена и иззета. По случая е образувано досъдебно производство.

 

61-годишен водач на лек автомобил „Крайслер“ е установен от полицейски екип да управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена на 31 януари в 17,20 часа в град Нова Загора. По случая е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН в Сливен и Нова Загора са ликвидирали своевременно 3 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци. Не са причинени преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев