Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 28.01.2022 г.

ОДМВР-Сливен
28.01.2022 / 10:45

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 27.01.2022 г. до 06,00 часа на 28.01.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение, за което в РУ-Твърдица се образувано досъдебно производство.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 61 проверки на обекти и лица. Съставени са 6 акта.

 

Сливен: Множество разкрити кражби и грабежи при операция на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен.

На 26 януари е задържан извършител на грабеж. Престъплението е извършено в началото на месеца. На бул. „Бургаско шосе“ е нападната жена на 64 години, със сила й е отнета дамската чанта. Извършителят е установен и задържан. Той е мъж на 37 години от град Кермен. Направил е самопризнания. Първоначално е задържан за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

19-годишен младеж от град Ямбол е задържан за кражба от търговски обект в град Сливен. На 15 януари той е взломил входната врата на магазин за битови стоки на ул.“Т.Икономов“ в град Сливен и е извършил кражба на незакрепен метален шкаф, съдържащ сумата от 270 лева. Задържане е при оперативно-издирвателни действия на криминалисти от РУ-Сливен и Ямбол. Работата по досъдебното производство продължава.

Мобилен телефон "Самсунг А02S" е бил откраднат от 13-годишно момиче. Престъплението е извършено в края на миналата година. Извършителят е задържан на 27 януари при специализирана операция. Той е мъж на 31 години от град Сливен. Направил е самопризнания и е върнал откраднатия телефон. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при извършване на патрулна дейност. На 27 януари в разсадник, източно от с.Крушаре, е извършена проверка на 34-годишен мъж от град Сливен. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо зелена листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис.

 

Криминалисти издирват извършител, произвел изстрели в сливенския парк „Юнак“. Сигналът е получен на 27 януари, около 20,15 часа. Пострадали няма. Извършват се оперативно- издирвателни действия. Работата по случая продължава.

 

Криминалисти на РУ- Сливен работят по сигнали за две взломни кражби.

На 23 и 24 януари от частен дом в село Крушаре са откраднати два броя газови бутилки. Сигналът е подаден от жена на 58 години.

240 кг. пелети са откраднати при взломна кражба от бившия хотел „Карандила“. Нанесената щета е в процес на установяване.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев