Nokia избира за своите облачни сървъри AMD EPYC™ процесори

AMD logo
27.01.2022 / 16:17

27 януари 2022 г. - Днес Nokia обяви, че е избрала 3-то поколение AMD EPYC процесори за сървърите, на които работят облачните приложения на Nokia Core Networks. Това събитие бележи разширяването на позициите на AMD EPYC чиповете в телекомуникационния сектор и за обслужване на 5G натоварвания. Основен фактор при избора е големият брой ядра с по-ниска консумация на енергия, за по-висока ефективност в телекомуникационния бранш.

 

Nokia се стреми към до 40% намаляване на консумацията на енергия на сървърите, изпълняващи основни работни натоварвания, с помощта на процесорите AMD EPYC™. Клиентите на Nokia – доставчиците на комуникационни услуги (CSP) могат да закупят базираните на AMD EPYC сървъри чрез Nokia или директно от други доставчици, когато тези системи станат достъпни за продажба през първата половина на 2022 г.

 

Внедряването на 5G услугите продължава с ускорени темпове, тъй като индустрията се стреми да отговори на нарастващото търсене на високоефективни решения. С добавянето на сървърите, базирани на процесори AMD EPYC, към съществуващото портфолио от Nokia сървъри, доставчиците на комуникационни услуги могат да се възползват от новите нива на производителност и енергийна ефективност за 5G основни мрежи, и да помогнат за подобряване както на мащабируемостта, така и на устойчивостта.

 

Допълнителна информация и спецификации на гамата AMD EPYC процесори от 3-то поколение ще намерите тук:

https://www.amd.com/en/processors/epyc-7003-series

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев