Сливен, кратки вечерни новини, 27.01.2022 г., четвъртък

Сливен
27.01.2022 / 15:53

Внесеното от кмета Стефан Радев предложение за предоставяне на дарение на българската диаспора в Твърдица, Република Молдова, получи пълна подкрепа на днешната сесия на местния парламент – то е в размер на близо 15 хил. лв. и включва: рехабилитационна количка за деца, необходима на рехабилитационния център в града, спортна екипировка, пособия и оборудване за детски футболен клуб, косачка за трева, пейки за зрители, телевизор и настолен компютър с монитор.

Създаване на площадка за временно съхранение на строителни отпадъци беше едно от предложенията на днешната сесия на Общинския съвет – при гласуването не се събра необходимото мнозинство и точката не беше приета.

Отчетът за изпълнение на Програмата за развитие на туризма на община Сливен за миналата година и програмата за 2022 г. получи подкрепа на днешната сесия на общинския съвет.

Общинските съветници гласуваха промяна в състава на Управителния съвет на Общински фонд „Култура“ – на мястото на Силва Топузян, като представител на съюз на музикантите, ще бъде включена Кремена Оксенкруг – директор на Сливенския симфоничен оркестър.

Предложението за участие на кмета Стефан Радев, като представител на Община Сливен в заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от ВиК-Сливен, получи необходимата подкрепа – извънредното заседание е насрочено за 31 януари.

През последното денонощие в Сливенско има регистрирани 286 заразени с коронавирусна инфекция.

На церемония днес в сградата на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков връчи благодарствени плакети на Андрей Аандреев, Виктор Иванов, Толга Назифов, Георги Господинов и Добромир Минков, които благодарение на своята смелост и бърза реакция успяха да предотвратят престъпление – в края на миналата седмица петимата без колебание тръгват след извършител на грабеж и успяват да помогнат на 68-годишнна жена.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев