ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06,00 часа на 25.01.2022 г. до 06,00 часа на 26.01.2022 г.

ОД МВР - Сливен
26.01.2022 / 10:08

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са две нарушения, за което в РУ-Сливен са образувани досъдебни производства.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 21 до 24 януари са извършени 61 проверки на обекти и лица. Съставен са 1 акта.

 

Нова Загора: Трима са хваната да управляват след употреба на наркотици в рамките на операция по пътна безопасност в Нова Загора. На 25 януари от 8 до 16 часа са извършени масови проверки на места с повишена концентрация на ПТП. На място са извършване проверки за употреба на наркотични вещества. На трима водачи пробите са се оказали положителни. Въз основа на показанията на техническите средства в РУ-Нова Загора са образувани едно досъдебно и две бързи производства.

В рамките на операцията са проверени 71 превозни средства и 79 лица. Констатирани са 25 нарушения. Съставени са 2 акта и 20 глоби с фиш.

Операцията е в ход от 21 януари и ще продължи до края на месеца. Целта е намаляване на предпоставките за възникване на пътни произшествия, като акцент са пешеходците. Тя е част от активните мерки по пътна безопасност, планирани от Главна дирекция „Национална полиция“.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 25 януари, около 22,30 часа, в кв.“Даме Груев“ е извършена проверка на 25-годишен мъж. В него е намерено и иззето пакетче, съдържащо кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на амфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Управление след употреба на алкохол, нерегистрирано МПС и неправоспособност са установили полицейски служители при операция по пътна безопасност в малките населени места на община Сливен. Операцията е проведена на 25 януари на територията, обслужвана от участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен. В село Сотиря е установено управление на нерегистрирано МПС- мотоциклет „Ямаха“. Превозното средство е управлявано от момче на 15 години от същото село. По случая е образувано досъдебно производство.

Водач с алкохол над 1,2 промила е хванат да управлява лек автомобил „КИА“ в село Гавраилово. Пробата е извършена в 22,15 часа, водачът е мъж на 26-годишен мъж от същото село. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Полицейски служители са установили водач на МПС, който управлява в период на лишаване от правоуправление. Проверката е извършена на 25 януари в град Котел. Водачът е мъж на 27 години от село Тича. По случая в РУ-Котел е започнато бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев