Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 25.01.2022 г.

ОД МВР - Сливен
25.01.2022 / 10:47

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 24.01.2022 г. до 06,00 часа на 25.01.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 21 до 24 януари са извършени 61 проверки на обекти и лица. Съставен са 7 акта.

 

 

Извършител на грабеж е установен от криминалисти на РУ-Сливен

 

В разкриването на случая помогнали и младежи от местна гимназия

 

Криминалисти на РУ-Сливен задържаха извършител на грабеж, нападнал жена в центъра на град Сливен на 20 януари. Според първоначалните данни мъжът е съборил жертвата си на земята, отнел е дамската й чанта, която хвърлил, защото бил последван от ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“ в града, станали неволни свидетели на случилото се, и избягал в неизвестна посока. След публикация в социалните мрежи, полицията в Сливен се е самосезирала и започнала разследване по случая, в което младежите са оказали пълно съдействие.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия и извършване на голям обем от работа, на 24 януари сутринта, криминалистите установили и задържали извършителя – на 21 години. Направил е самопризнания, обяснил причината за извършеното престъпление със загуба на пари от хазарт.

Събраните материали по образуваната проверка предстои да бъдат изпратени в прокуратурата.

 

На 24 януари е получен сигнал от телефон 112 за взломена и повредена входна врата на апартамент в сграда на бул. „Братя Миладинови“ в град Сливен. Нанесената щета е на стойност около 1000 лева, от жилището не са установени липси. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев