Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 24.01.2022 г.

ОД МВР - Сливен
24.01.2022 / 10:59

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 21.01.2022 г. до 06,00 часа на 24.01.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 21 до 24 януари са извършени 85 проверки на обекти и лица. Съставен са 8 акта.

 

Сливен: Сигнал за тежък инцидент с прострелян мъж е получен на 22 януари в полицията в Сливен, малко след 22 часа. Незабавно към мястото са насочени полицейски екипи и екип на Спешна помощ. По първоначални данни 37-годишен мъж е произвел няколко изстрела, като с единия от тях е прострелял по непредпазливост 26-годишен мъж от с. Мокрен, общ. Котел. Оръжието е законно притежавано, собственост на 43-годишен мъж от град Сливен, който е присъствал при инцидента.

Собственикът на оръжието и извършителят на престъплението са задържани с полицейска мярка до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работа по изясняване на всички факти и обстоятелства, довели да смъртта на млади мъж, продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура- Сливен.

 

Задържан е 45-годишен извършител на кражба на части от лек автомобил. Сигналът е подаден на 23 януари. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водач с алкохол над 2 промила е установен от полицейски служители при ежедневния контрол по пътна безопасност. Проверката е извършена на 22 януари в 21,55 часа, на бул. „Илинденско въстание“ в град Сливен. Спрян е лек автомобил „Ситроен Ксара“, управляван от водач на 55 години от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултата. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Пътно произшествие с товарен автомобил е станало днес около 04,30 часа на път І-6, в района на разклона за село Бинкос. Сигналът е получен в 04,41 часа. Водачът на товарния автомобил е турски гражданин на 58 години. Загубил е управление и е излязъл частично от пътното платно. Водачът е отведен в болнично заведение в град Сливен за преглед и установяване на здравословното му състояние. Пътят не е затворен, движението в участъка на произшествието се извършва с повишено внимание.

 

Котел: Проверки на ловци по време на ловен излет са извършени на 23 януари в землището на селата Мокрен и Пъдарево. Съвместни екипи на РУ-Котел и РДГ-Сливен са проверили 12 ловци относно правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Нарушения не са констатирани. С цел превенция е съставен констативен протокол за предупреждение.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев