Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 21.01.2022 г.

ОДМВР-Сливен
21.01.2022 / 10:13

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 20.01.2022 г. до 06,00 часа на 21.01.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 18 проверки на обекти и лица. Съставен са 5 акта.

 

Сливен: Специализирана операция в малките населени места на община Сливен. Акцията е в ход от началото на седмицата на територията, обслужвана от участък „Петолъчка“ с цел противодействие на битовата престъпност. По време на операцията е постъпил сигнал за кражба в село Блатец на метални части от селскостопанска машина- комбайн. Нанесената щета е на стойност около 500 лева. След проведените издирвателни действия извършителите са установени. Те са две малолетни момчета на 12 и 10 години от същото село. Инкриминираните вещи са предадени и върнати на собственика. Работата по случая продължава от криминалисти на РУ-Сливен съвместно с инспектори към Детска педагогическа стая.

 

Служители на участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали извършител на кражба от игрална зала. На 17 януари 34-годишен мъж е откраднал парична сума в моменти, намираща се в зоната на служителите в игралната зала-сумата е в размер на 80 лева. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Отведен е в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Котел: 30-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 20 януари в 23,45 часа в град Котел. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН-Котел и Сливен са ликвидирали своевременно 3 пожара, без да причинят преки материални щети.

Две произшествия със запален комин на сграда в град Котел и сухи треви в село Кипилово.

Един пожар, възникнал от запалени сухи треви, в близост до бензиностанция на изхода от град Сливен, по пътя за село Бяла.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев