Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.01.2022 г.

ОДМВР-Сливен
19.01.2022 / 09:59

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 18.01.2022 г. до 06,00 часа на 19.01.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 34 проверки на обекти и лица. Няма съставени санкции от ОДМВР-Сливен.

 

Котел: Служители от участък „Градец“ са задържали извършител на серия от взломни кражби при операция по линия на битовата престъпност. Акцията е проведена в началото на седмицата. По време на операцията са постъпили заявления за взломни кражби от два части имота в село Градец. Откраднати са портмоне с лични документи, два мобилни телефона и музикална уредба. В хода на проведените издирвателни действия извършителят е установен. Той е 23-годишен мъж от същото село, криминално проявен. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. Направил е пълни самопризнания и доброволно е предал откраднатите вещи. Работата по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 18 януари екип на група „Охрана на обществения ред“ са извършили проверка на 19-годишен младеж от град Сливен. В него са намерени и иззети две пакетчета, съдържащи суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев