Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.01.2022 г.

ОДМВР-Сливен
17.01.2022 / 10:39

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 14.01.2022 г. до 06,00 часа на 17.01.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение, за което е образувано досъдебно производство в РУ-Сливен.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 84 проверки на обекти и лица. Съставени са 31 акта.

 

Сливен: 22 нарушения са констатирани по време на специализирана операция за осигуряване на обществения ред по време на празника Банго Васил в сливенския квартал „Надежда“. 13 акта са съставени за неспазване на противоепидемичните мерки. Двама са задържани за неспазване на полицейско разпореждане и притежание на наркотици. В дните на операцията от 13 до 15 януари са проверени 152 лица, 61 превозни средства, 23 търговски обекта, 6 бензиностанции и 1 зала за хазарт. Общо констатираните нарушения са 22. Съставени са актове и фишове по Закона за здравето, Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи. Съставени са 5 протокола за предупреждение при предотвратяване на конфликт между група лица. Не са допуснати случаи на нарушаване на тишината след 22,00 часа.

 

17-годишен е задържан за кражба на велосипед. На 13 януари е подаден сигнал за кражба на велосипед „Драг“ на стойност 550 лева. Откраднат е от спортна площадка до зала „Асеновец“ в град Сливен. След проведените издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е 17-годишно момче от град Сливен. Направил е самопризнания и е предал откраднатия велосипед. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 12 януари в РУ-Сливен е постъпил сигнал за повреждане на пътен знак, намиращ се на кръстовището с улици „Аксаков“ и „Бъкстон“ в град Сливен. Като извършители на деянието са установени мъж на 20 години от град Сливен и непълнолетно 16 годишно момче от село Желю войвода. Направили са самопризнания. Работата по случая продължава.

 

Продължават засилените полицейски проверки по пътна безопасност и установяване управление на МПС след употреба на наркотици и алкохол. На 16 януари в 21,00 часа на бул.“Цар Симеон“ е спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от водач на 45 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по взломна кражба от търговски обект. През нощта на 14 срещу 15 януари неизвестен извършител е взломил входна врата на магазин за битови стоки и е извършил кражба на незакрепена метална кутия. По данни на заявителя в кутията са се съхранявали 270 лева оборотни средства. Извършен е оглед, предприети са издирвателни действия. Образувано е досъдебно производство.

 

Нова Загора: Двама задържани при специализирана операция на полицията в Нова Загора по противодействие на наркоразпространението. На 14 януари при проверка в дома на 34-годишен мъж е намерена и иззета суха листна маса с тегло около 5 грама, която при

полевия тест е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

При проверка в хотел в град Нова Загора са намерени и иззети около 15 грама суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Задържан е 23-годишен мъж от град Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев