Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 13.01.2022 г.

Задържани и иззети наркотични вещества
13.01.2022 / 11:18

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 12.01.2022 г. до 06,00 часа на 13.01.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение, за което е образувано досъдебно производство в РУ-Сливен.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 38 проверки на обекти и лица. Няма установени нарушения.

 

Задържани и иззети наркотични вещества при специализирана операция срещу наркоразпространението в Сливен. Акцията е проведена за времето от 7 до 12 януари от служители на сектор „Борба с организираната престъпност“- Сливен, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР-Сливен под надзора на Окръжна прокуратура. В хода на операцията по установяване на производство и разпространение на наркотични вещества са извършени процесуално - следствени действия на адреси в три сливенски квартала и имот във вилна зона край Сливен. Полицейските служители са иззели наркотични вещества- метамфетамин и канабис, ел. везни и други вещества и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. На един от адресите са намерени предмети, представляващи културно-исторически ценности . В два от имотите са установени обособени лаборатории за производство на синтетични наркотици, включваща множество материали, прекурсори и приспособления за тяхното производство.

С полицейска мярка са задържани трима криминално проявени мъже на възраст 36, 28 и 32 години, задържан е и 39-годишен без криминални прояви. По случаите се водят три досъдебни производства под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

 

Криминалисти на участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали 19-годишен за кражба на 500 метра кабели и 6 разпределителни кутии от интернет мрежа, изградена в кв. „Даме Груев“. Кражбата е извършена в края на миналата седмица. След проведени издирвателни действия в хода на специализирана операция е установен и задържан 19-годишният извършител. Той е от град Сливен, криминално проявен за кражби. Първоначално е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Направил е пълни самопризнания. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

Служители на РУ-Сливен работят по заявена кражба на велосипед и унищожаване на общинска собственост. Сигналите са подадени на 12 януари. Около 17,30 часа в кв. „Българка“ е извършена кражба на велосипед „Трак“, собственост на 22-годишен мъж от град Сливен. Велосипедът е бил оставен за кратко без надзор пред закусвалня в квартала. По случая е образувано досъдебно производство.

Получен е сигнал за умишлено повреждане на пътен знак „Стоп“, поставен на улица в центъра на град Сливен. Работата по случая продължава от служители на сектор „Криминална полиция“ и по предоставените от заявителя материали.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Две произшествия със запалени комини са ликвидирани от екипи на РСПБЗН-Нова Загора и Сливен. Сигналите са получени в 22,24 на 12 януари и 04,25 часа на 13 януари. Произшествията са възникнали в къщи на ул. „Момина сълза“ в град Нова Загора и ул. „Орешак“ в град Сливен. Пожарите са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев