Сливен, кратки вечерни новини, 12.01.2022 г., сряда

Сливен
12.01.2022 / 15:55

През последното денонощие в Сливенско има регистрирани 140 заразени с коронавирусна инфекция.

В Община Сливен през 2021 г. събираемостта на основните данъци е 115 процента, а на общинските такси - над 90 на сто.

Изграждане на две кръгови кръстовища планира да започне през тази година Община Сливен – става дума за кръстовищата между булевардите „Банско шосе“-„Самуиловско шосе“ и „Панайот Хитов“-Стефан Стамболов“.

Община Сливен отчита като успешна изминалата 2021 година по отношение на подготовката, получаване на финансиране и стартиране изпълнението на сключени договори по проекти, финансирани с европейски средства от Оперативните програми и фондове за периода 2014-2020 г., въпреки условията на кризата с коронавируса.

През 2021 година Община Сливен успя да гарантира изпълнение на дейностите си в различните сфери, да изпълнява поетапно планираните си проекти.

Община Сливен ще започне през тази година изграждането на улица през терените на бившите казарми – тя ще свързва булевардите “Бургаско шосе” и “Хаджи Димитър”.

Художествена галерия“ Димитър Добрович“ представя изложба „Заветът на учителя. Веселин Стайков и ученици“ с графични творби на Веселин Стайков и на редица от посочените негови ученици – значими имена в историята на българската графика.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев