Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 11.01.2022 г.

ОД МВР - Сливен
11.01.2022 / 10:04

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 10.01.2022 г. до 06,00 часа на 11.01.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 30 проверки на обекти и лица. Няма установени нарушения.

 

Сливен: Специализирани операции и засилена патрулна дейност за установяване разпространение, притежание и употреба на наркотични вещества се извършва на територията на ОДМВР-Сливен. През изминалото денонощие са задържани двама. С 300 грама марихуана е задържан 26-годешен мъж от село Съдийска поле. Полицейските служители откриват наркотичното вещество в дома му. Иззети са полиетиленови торби, съдържащи супа листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В град Сливен нощният патрул е извършил проверка на 35-годишен мъж. В него е намерено и иззето топче станиол, съдържащо суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Водач с фалшива шофьорска книжка е установен от полицейски служители на РУ-Котел. На 10 януари, около 11,20 часа, на път ІІ-48, при проверка по пътна безопасност е спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от 30-годишен мъж от село Ценино. При проверката водачът е представил фалшиво свидетелство за управление на МПС полски образец. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев