Сливен, кратки вечерни новини, 10.01.2022 г., понеделник

Сливен
10.01.2022 / 16:13

Двойно повече заболели от COVID-19 през последната седмица в община Сливен – 423 е общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 в община Сливен, показват данните за 3 – 9 януари.

През последното денонощие в Сливенско са регистрирани 49 заразени с коронавирусна инфекция.

Неизвестни извършители счупиха стъкло на вагон към влакова композиция, която е престоявала на ЖП гара Сливен, няма пострадали.

Служители на Дирекция на Природен парк "Сините камъни" поставиха фотокапани на територията на парка, с цел мониторинг на животински видове.

Част от Сливен, в района на ул. „Банско шосе“, ул. „Самуиловско шосе“ и кв. "Ст. Займов" днес бе без вода заради авария.

С 40 360 души е намаляло за десет години населението на област Сливен, сочат данни на териториално статистическо бюро "Югоизток" от предварителната оценка за броя на населението от "Националното преброяване – 2021".

Областният управител Минчо Афузов спира ключово решение на Общински съвет – Сливен и го изпраща в съда – въпросното решение е за провеждането на публичен търг с явно наддаване за учредяване на право за строеж за срок от 30 г. за изграждане на фотоволтаичен парк.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев