Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 05.01.2022 г.

ОДМВР-Сливен
05.01.2022 / 09:45

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 04.01.2022 г. до 06,00 часа на 05.01.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 1 до 4 януари са извършени 26 проверки на обекти и лица. Няма установени нарушения.

 

Сливен: Тежко пътно произшествие е затворило за движение път ІІ-55 на територията на РУ-Нова Загора. Инцидентът е станал между селата Радево и Млекарево. Челно са се ударили товарен автомобил тип „гондола“ и автобус „Сетра“, превозващ работници към рудник в с.Ковачево. При произшествието на място е загинал 57-годишният водач на товарния автомобил от село в община Мъглиж. Той е откаран в болнично заведение в град Сливен с фрактура на крака. Към момента няма данни за сериозно пострадали от пътниците в автобуса. Повечето от работниците са се придвижили до работните си места, където се преглеждат в лечебницата към мината.

Работата по случая продължава. На място са екипи на ОДМВР-Сливен и експерти. Движението е затворено до приключване на огледа.

 

Притежание на наркотици е установено от полицейски служители при извършване на патрулна дейност в град Сливен. На 4 януари, в 23,50 часа, на бул. „Ст.Стамболов“ е проверен мъж на 24-годишен мъж. В него е намерено и иззето вещество, което при полевия теста е реагирало на синтетичен канабиноид. Работата по случая продължава. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: За броени часове криминалисти на РУ-Нова Загора задържаха извършители на домова кражба. Заявлението е подадено на 4 януари. Кражбата е извършена от частен дом в село Караново. Откраднати са водна помпа и метални инструменти и вещи. Извършителите са установени. Те са криминално проявен мъж на 21 години и непълнолетно 16-годишно момче от същото село. Полицейските служители са ги задържали преди да предадат откраднатите вещи на пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

33-годешн водач на лек автомобил „Рено“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 4 януари, около 12,50, н град Нова Загора. Проверката за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Един от сигналите е бил недействителен. Оказана е техническа помощ при два от сигналите. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в отпадъци в град Сливен и село Градец.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев