AMD обяви нови Ryzen мобилни процесори със “Zen 3+” ядра и AMD RDNA 2 графика

Спецификации на продуктите: Мобилни процесори AMD Ryzen 2022
05.01.2022 / 09:41

В горната част на продуктовата серия процесорите AMD Ryzen HX-серия осигуряват оптимална производителност в тънък и лек форм-фактор с невероятна графична мощност. За масовите потребители, които търсят производителност в движение, процесорите AMD Ryzen 6000 U-серия предлагат перфектната комбинация от производителност и ефективност.

Обновена гама от мобилни процесори AMD Ryzen 5000, подобряваща производителността с включването на „Zen 3“ технология, също е налична за 2022 г.

 

Очаква се първите лаптопи с процесори AMD Ryzen 6000 серия да бъдат налични от водещи OEM партньори, като Asus, Dell и HP още през февруари 2022 г. През цялата година AMD очаква да се появят на пазара над 200 мобилни компютри за домашните потребители и за бизнеса въз основа на портфолиото на Ryzen за 2022 г.

 

Процесорите AMD Ryzen PRO 6000 серия

Също очаквани в началото на 2022 г., AMD Ryzen 6000 PRO процесорите ще предоставят нови функции и технологии за премиум мобилни платформи. Изградени върху AMD „Zen 3+“ архитектура и по 6nm процес, процесорите AMD Ryzen с PRO технологии предлагат също и набор от функции за сигурност, инструменти за управление, и стабилност и надеждност от корпоративен клас, каквито изисква бизнесът

Заедно с AMD, Lenovo ще представи на клиентите си тази пролет новия ThinkPad Z, ултра-премиум бизнес лаптоп, включващ процесори AMD Ryzen PRO 6000. Lenovo и AMD си сътрудничиха, за да осигурят авангарден дизайн, безпроблемна аудио и видео производителност, максимално бърза реакция, подобрени функции за сигурност от процесора за защита Microsoft Pluton и Lenovo ThinkShield, и отлични възможности за работа в екип.

 

Настолен процесор AMD Ryzen 7 5800X3D с AMD 3D V-Cache технология

AMD също така обяви обновяване на процесорите за настолни компютри AMD Ryzen™ 5000 серия, доставяйки първите AMD Ryzen процесори с технологията AMD 3D V-Cache™ за невероятни игрови изживявания. Базиран на архитектура „Zen 3“, процесорът за настолни компютри Ryzen 7 5800X3D е най-бързият процесор за игри в света, осигуряващ средно 5% по-голяма бързина от конкуренцията в 1080p игрите.

 

 

Процесорът AMD Ryzen 7 5800X3D ще бъде наличен за сокет AM4 по-късно през пролетта на 2022 г.

 

“Zen 4” ядра и сокет AM5

AMD даде начална информация за процесорите от серия Ryzen 7000, които ще бъдат базирани на 5nm „Zen 4“ архитектура и ще бъдат налични през втората половина на 2022 г. Към процесорите Ryzen с архитектура „Zen 4“, AMD ще представи на пазара и изцяло новия AMD Socket AM5.

 

Поддържащи източници

• Вижте видеозапис на AMD 2022 Product Premiere http://www.amd.com/en/events/ces

• Научете още за AMD Ryzen мобилните процесори с Radeon графика https://www.amd.com/en/products/ryzen-processors-laptop

• Научете още за AMD Ryzen настолните процесори https://www.amd.com/en/processors/ryzen

• Станете фен на AMD във Facebook http://www.facebook.com/AMD

• Следвайте AMD в Twitter https://twitter.com/AMD

Още снимки от новината

 Спецификация на продукта: AMD Ryzen 7 5800X3D

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев