Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 04.01.2022 г.

ОДМВР-Сливен
04.01.2022 / 10:35

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 01.01.2022 г. до 06,00 часа на 04.01.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 1 до 4 януари са извършени 79 проверки на обекти и лица. Съставени са 6 акта.

 

Сливен: Криминалисти на участък „Надежда“ са задържали 26-годишен за грабеж. На 3 януари е получен сигнал от бащата на 17-годишно момче, че синът му е бил нападнат и със сила му е отнета парична сума в размер на 12 лева. Грабежът е извършена на 3 януари около 22,00 часа в квартал „Надежда“. След проведените незабавни издирвателни действия за извършеното престъпление е задържан 26-годишен криминално проявен мъж. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Актове за силна музика и неспазване на противоепидемичните мерки по време на честване на Васильовден в сливенския квартал „Надежда“. 24-часова полицейска операция е проведена на 1 януари на територията на квартала с цел недопускане нарушения на обществения ред и възникване на междуличностни конфликти, масови сбивания, нарушения на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен, ЗМВР и ЗДВП. В хода на операцията са проверени 29 превозни средства, 75 лица, 12 търговски обекти, зали за хазарт и 3 бензиностанции. Констатирани са 10 нарушения. Съставени са 2 акта за нарушаване на тишината, иззети са 2 музикални уредби, 3 тонколони и 1 лаптоп. Съставени са 5 акта за неспазване на противоепидемичните мерки и 2 акта по Закона за българските лични документи.

 

Пътно произшествия с пострадал е станало на 3 януари на път ІІ-53в посока Ямбол-Сливен, в землището на село Крушаре. Сигналът е получен в 21,04 часа. На пътен участък, извън населено място, лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от водач на 32 години от село Глуфишево, е ударил 58-годешен мъж, движещ се по пътното платно. В резултат на настъпилото произшествието пешеходецът е починал. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по две кражби от части имоти в селата Пет могили и Питово. През нощта на 31 декември срещу 1 януари неизвестен извършител е проникнал в частен дом в село Питово и е извършил кражба на сумата от 1000 лева. Предприети са издирвателни и процесуално-следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство.

На 3 януари е получен сигнал за кражба от частен имот в село Пет могили. За времето от ноември 2021 година до 3 януари 2022 година неизвестен извършите е проникнал в имота и е извършил кражба на електроуреди и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев