Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 29.12.2021 г.

ОДМВР-Сливен
29.12.2021 / 12:22

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 27.12.2021 г. до 06,00 часа на 29.12.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 27 до 29 декември са извършени 75 проверки на обекти и лица. Съставени са 2 акта.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 28 декември, около 23,30 часа, в кв. „Даме Груев“, е извършена проверка на 29-годишнен мъж от град Сливен. В него е намерено и иззето кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на амфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

34-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена от екипи на участък „Надежда“ и сектор „Пътна полиция“ на 28 декември, около 17,00 часа, на бул. „Илинденско въстание“ в град Сливен. Извършената на място проба с техническо средство за употреба на наркотици е показала положителен резултат. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ-Сливен е започнато досъдебно производство за причиняване на телесна повреда. На 28 декември, в 11,50 часа, от телефон 112, е получен сигнал за паднало 3-годишно дете върху бетонна козирка от четвърти етаж на сграда в град Сливен. Детето е настанено за лечение в МБАЛ- „Д-р Иван Селимински“.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при патрулна дейност. На 27 декември, около 14,15 часа, в градския парк на Нова Загора е извършена проверка на две момчета на 19 и 21 години от същия град. В тях е намерена и иззета суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана.

Двамата са отведени в РУ-Нова Загора и задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

54-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес Спринтер“ е хванат да управлява с алкохол над 2 промила. Проверката е извършена на 28 декември в град Нова Загора, при осъществяване на контрол по пътна безопасност през празничните и почивни дни.

По случая е започнато бързо производство.

 

Котел: Екип на РУ-Котел, извършващ обход в малките населени маста, е установил 56-годишен водач на лек автомобил „Форд“, употребил алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 27 декември, около 20,00 часа, в село Пъдарево. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия в дните от 27 до 29 декември. Три от сигналите са били недействителни. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в отпадъци, комин и ел.табло в Сливен, Котел и Нова Загора. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите.

 

На 29 декември, в 01,13 часа, е получен сигнал за пожар в два леки автомобила- „Ауди А4“ и „ Хюндай“, паркирани се в кв.“Комлука“ в град Сливен. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Причини са материални щети по автомобилите. Спасени са 4 леки автомобила, намиращи се в съседство. Причината за пожара е в процес на установяване.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев