Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 20.12.2021 г.

ОДМВР-Сливен
20.12.2021 / 11:01

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 17.12.2021 г. до 06,00 часа на 20.12.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са два случая на нарушена карантина, за които в РУ-Котел са образувано досъдебни производства.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 17 до 20 декември са извършени 90 проверки на обекти и лица. Съставени са 7 акта.

 

Сливен: Двама мъже от Шумен са хванати с близо килограм и половина марихуана. Наркотично вещество е установено при специализирана операция по противодействие на наркоразпространението, осъществена на 17 декември. Полицейски екипи на РУ-Сливен спират за проверка лек автомобил „Ауди А3“ в района на кръстовище „Петолъчка“. Автомобилът е управляван от водач на 52 години. С него е пътувал и мъж на 48 години. Двамата са криминално проявени от град Шумен. При проверката в автомобила е намерена и иззета полиетиленова торба, съдържаща суха листна маса с тегло 1,400 кг., която при теста е реагирала на марихуана. Двамата са отведени в РУ-Сливен и задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Притежание и употреба на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при проверки на 17 декември. В 29-годишен мъж от град Гълъбово са намерени и иззети различни по вид опаковки, съдържащи около 6 грама канабис и около 2 грама метамфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 чака. По случая е образувано досъдебно производство.

28-годишен водач на лек автомобил „Опел Астра“ от град Нова Загора е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Пробата извършена на място с техническо средство е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Съвместни проверки на ловци са извършени от екипи на РУ-Котел и РДГ-Сливен. За времето от 6 до 15 часа на 19 декември са проверени 12 ловци, излезли на ловен излет в землището на град Котел. Проверките са с цел контрол по отношение правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД.

Няма констатирани нарушения.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев