Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 15.12.2021 г.

ОД МВР - Сливен
15.12.2021 / 09:56

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 14.12.2021 г. до 06,00 часа на 15.12.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 55 проверки на обекти и лица. Съставени са 8 акта.

 

Нова Загора: Криминалисти от участък „Кв. Шести“ към РУ-Нова Загора са задържали мъж за притежание на наркотични вещества. На 14 декември в 11,20 часа е извършена проверка на 25-годишщен жител на квартал „Шести“. В него е намерено и иззето наркотично вещество, което при теста е реагирало на канабис. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: В РУ-Сливен е образувано досъдебно производство срещу двама мъже от село Селиминово, които съзнателно са попречили на длъжностни лица- служители на ДГС-Сливен, да изпълнят служебните си задължения. На 14 декември в землището на село Голямо Чочовени горските служители са предприели проверка на двама мъже, носещи ел.трион и брадва. Двамата са оказали съпротива и са избягали от мястото на проверката. Екип на участък „Запад“ е издирил мъжете, инструментите са иззети. Двамата са на 48 и 22 години, отведени са в РУ-Сливен и задържани с полицейска мярка за 24 часа.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев