Психодрамата в Сливен. Кои сме ние – Катерина и Биляна?

Биляна Стоянова
12.12.2021 / 23:55

Свързва ни любовта към психодрамата и желанието да правим психодрама в Сливен.

 

Аз съм Биляна – психодрама асистент, психолог, филолог и теолог.

 

Родена съм в Търговище, но Любовта ме доведе в Сливен. Обикнах този град – с непокорните ветрове, уютните храмове, топлите хора. Тук изживях майчинството и учителството – две безкрайни, вълнуващи приключения. Дъщерите ми и учениците ми са моите най-големи учители и вдъхновители по пътя на осъзнаването.

 

Тук с приятелска подкрепа, много труд и любов сбъднах една мечта – Психологичен център „Веда“! Може би се питате – защо му е на един филолог и теолог да се занимава с психодрама?

 

Вярвам, че словото ни е дадено, за да помагаме, да изцеляваме, да благославяме.

Вярвам в идеята за връзката между литературата, която е една голяма школа за самоанализа, и психодрамата като психотерапевтичен метод – чрез тях дълбочината на ирационалното у човека получава възможност да намери приемлива изява – рационално или символно.

Психодрамата, подобно на литературата, води човека към вътрешно пречистване – помага му да опознае собствените си страх, гняв, болка, вина, но така преработени, че той да може да ги понесе и да позволи присъствието им в душата си.

 

Мнозина смятат, че щом има „драма“, значи се случва нещо страшно и се плаче. Но това не е така. Всъщност Морено – създателят на психодрамата, е човекът, който внася смеха в психотерапията.

Психодрамата може да бъде смешна и весела, тъжна и трогателна, плашеща и омагьосваща. В нея има всичко онова, което преживява всеки от нас в живота си.

Психодрамата е пътешествие във вътрешния ни свят, в което можем да се срещнем с всякакви „себе си“. Това пътуване ни позволява да разберем по-добре себе си и разбирайки се, да открием начин да променим нещо.

 

Може би вие сте от хората, които искат да разберат себе си и да променят нещо в себе си. Ако е така, подарете си среща с нас!

 

На 16.12.2021 г. , 18:30 – 20:00 часа в Психологичен център „Веда“

Спазваме всички противоепидемични мерки!

 

Необходимо е предварително записване.

За повече информация:

 

Биляна Стоянова - психодрама асистент, психолог, педагог и теолог 0898 898998

 

Катерина Иванова - Димитрова - психодрама асистент и медиатор 0889 298836

 

https://fb.me/e/2eOsoAzFK

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев