#БъдещетоЕТвое: Марта и Токая, които вярват във възможностите за развитие

Марта Георчева е приемен родител на Токая, която се обучава да бъде водач на незрящи хора.
15.12.2021 / 16:20

Марта Георчева е приемен родител на куче, което се обучава да бъде водач на незрящи хора. Тя смята, че в България има все повече възможности за развитие и се надява конкурентоспособността на страната да се увеличи.

 

Конференцията за бъдещето на Европа е възможност всеки да изрази мнението си, да каже в каква Европа иска да живее, да допринесе за изграждането на общото бъдеще. Бюрото на Европейския парламент в България, в партньорство с платформата People of Sofia, показва историите на българи и европейци и техните представи, мечти и очаквания за бъдещето.

 

Прочетете историята на Марта, която е приемен родител на куче водач.

 

„Още от съвсем малка си мечтаех за куче. Първоначално родителите ми не разрешаваха, после нямаше как заради университет, работа и пътувания.

 

В момента, в който се разбра, че ще работя от вкъщи заради Ковид епидемията, реших, че всяко зло за добро и непременно ще си взема куче. Притесняваше ме дали ще успея да го възпитам добре и затова реших да стана доброволец към фондация „Очи на четири лапи”. Година по-късно съм безкрайно щастлива от това мое решение. Научих много и имам безброй щастливи спомени с повереното ми куче, бъдещ водач на незрящи.

 

Единственото училище за кучета водачи у нас е подготвило над 60 двойки. Безкрайно благодарна съм на страхотния екип за възможността да бъда приемен стопанин на тази топка радост, любов и енергия, наречена Токая. Процесът включва групово обучение за около три часа уикенда и индивидуални занимания за социализация и послушание. Приемният стопанин води кученцето със себе си в градския транспорт и обществени сгради като банки, поща и други. Пожелателно, но не задължително е да се пътува с кученцето из България, за да може да свикне с по-дълъг път. На мен лично пътешествията до морето ми бяха любими. При всяко колебание и въпрос приемният стопанин може да се обърне към екипа на фондацията. А най-хубавото е, че Токая има малки братчета и сестрички за нови доброволци!

 

Личното ми бъдеще го виждам позитивно. У нас има все повече възможности за професионално развитие, продължаващо образование и разнообразни доброволчески инициативи, а присъединяването на България към ЕС донесе много ползи - както материални, така и като начин на мислене и самочувствие. Надявам се разликата между най-бедните и най-богатите държави в ЕС да се смали и конкурентоспособността на България да се увеличи.”

 

Европейският съюз гарантира спазването на законите и подкрепя равнопоставеността на всички граждани.Европейският съюз гарантира спазването на законите и подкрепя равнопоставеността на всички граждани.

Европейският съюз гарантира спазването на законите и подкрепя равнопоставеността на всички граждани.

 

Конференцията за бъдещето на Европа и темата за ценностите и правата

 

Конференцията за бъдещето на Европа е възможност за европейските граждани да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа. Без значение откъде са и с какво се занимават – това е мястото, където всеки може да каже какво бъдеще иска за Европейския съюз. Европейски граждани от всички слоеве на обществото и от всички краища на Съюза могат да се включат, като младите европейци ще заемат централно място в оформянето на бъдещето на европейския проект.

 

Конференцията обединява позиции по девет обширни теми, сред които е и темата за свободите и правата на гражданите. Европейският съюз гарантира спазването на законите и подкрепя равнопоставеността на всички граждани. Това означава, че активно защитава човешките права, правата на жертвите и децата и се бори с расизма и религиозната дискриминация. Това означава и насърчаване на правосъдието и равнопоставеността между половете, правата на общностите на ЛГБТИК и хората с увреждания.

 

Как искате да изглежда бъдещето? Присъединете се към дискусията на специалната платформа на Kонференцията: http://epfacebook.eu/q3C3

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев