#БъдещетоЕТвое: Пламен, който се надява на повече възпитание и добронамереност на всички нива

Пламен Първанов дълго е живял и работил във Великобритания, а сега има собствена пицария в Плевен.
10.12.2021 / 16:10

Пламен Първанов дълго е живял и работил във Великобритания, а сега има пицария в Плевен. Надява се в бъдеще да бъде създадено финансово звено, което редовно да се отчита за какво се харчат данъци и такси.

 

Конференцията за бъдещето на Европа е възможност всеки да изрази мнението си, да каже в каква Европа иска да живее, да допринесе за изграждането на общото бъдеще. Бюрото на Европейския парламент в България, в партньорство с платформата People of Sofia, показва историите на българи и европейци и техните представи, мечти и очаквания за бъдещето.

 

Пламен пред People of Sofia:

 

„Казвам се Пламен Първанов и съм роден на 10 април 1967 година в Ловеч. И до ден днешен като ме питат откъде съм винаги казвам, че съм от Староселци, Плевенско, където отраснах като дете.

 

През 90-те емигрирах в Англия. Току-що бях завършил биотехнологии в София и не виждах никаква перспектива в собствената си държава, която тепърва изграждаше криминалните си структури. Имаше истински глад. Или поне аз съм гладувал. И тъй като животът е свързан с работа и храна, реших да отпътувам за Англия. Останах 17 години.

 

Трудът никога не ме е плашел, защото навикът да се трудиш беше кален в мен от ранно детство. Чиракувах в няколко пицарии, след което през 1997 станах франчайз на Papa John’s. Животът на Острова преминаваше предимно в работа и концерти. Много концерти! Съчетаването на труд с удоволствието от музиката вървеше ръка за ръка.

 

Преди около 14 години се прибрах у нас. Сега живея и работя в Плевен. Продължавам да се занимавам с пици. Разликата между България и Англия в бизнес отношение е покъртителна. Институциите у нас са пълни с невъзпитани чиновници. Едно просто телефонно обаждане в която и да е институция никога не се отбелязва с представяне на насрещоговорящия. Възпитание и добронамереност отсъстват на всички нива. Карат те да се чувстваш виновен, упражняват почти полицейско надмощие и авторитаризъм. Ето това бих желал да бъде променено тук. Надявам се докато съм жив да видя експертно финансово звено на име НАР (Национална агенция за разходите), което ежемесечно да отчита пред данъкоплатците къде и за какво харчи такси и данъци.”

 

Конференцията за бъдещето на Европа и темата за икономиката

 

Конференцията за бъдещето на Европа е възможност за европейските граждани да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа. Без значение откъде са и с какво се занимават – това е мястото, където всеки може да каже какво бъдеще иска за Европейския съюз. Европейски граждани от всички слоеве на обществото и от всички краища на Съюза могат да се включат, като младите европейци заемат централно място в оформянето на бъдещето на европейския проект.

 

Конференцията обединява позиции по девет обширни теми, сред които е и темата за икономиката. ЕС работи за справедливо и приобщаващо възстановяване на икономическите и социалните щети, причинени от пандемията. За да се осъществи това, бе постигнато споразумение за безпрецедентен финансов пакет в размер на 1,8 трилиона евро. Той обхваща както бюджета на ЕС за периода 2021-2027 г., така и NextGenerationEU – инструмент за възстановяване, предназначен да направи икономиките и обществата по-устойчиви.

 

Как искате да изглежда бъдещето? Присъединете се към дискусията на специалната платформа на конференцията: http://epfacebook.eu/q3C3

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев