Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 07.12.2021 г.

ОДМВР-Сливен
07.12.2021 / 10:30

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 06.12.2021 г. до 06,00 часа на 07.12.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 59 проверки на обекти и лица. Няма установени нарушения.

 

Твърдица: Контрол по време на лов и риболов е извършен от съвместни екипи на РУ-Твърдица и РДГ. На 5 декември са проверени 26 лица, излезли на лов и риболов в землищата на град Шивачево и селата Боров дол, Бяла паланка и Жълт бряг. Не са установени закононарушения, свързани с горските, дивечовите и рибните ресурси. Установени са два случая на нарушения във връзка с ползването и експлоатацията на горите- незаконна сеч, за което са съставени 2 акта по Закона за горите.

Съвместните операции продължават по предварително определен график.

 

Сливен: Притежание на наркотици е установено от нощният патрулен екип на участък „Петолъчка, извършващ обходи в малките населени места на община Сливен. Днес, в 02,50 часа, в село Сотиря, е извършена проверка на 18-годишно момче от същото село. В него са намерен и иззети две пликчета, съдържащи суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Момчето е отведено в РУ-Сливен и задържано с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Пожарникари спасиха два леки автомобила при пожар, възникнал от запалени отпадъци. Сигналът е получен на 6 декември в 16,51 часа, произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Своевременно е ликвидиран пожар, без да причини преки материални щети, в запалени отпадъци, намиращи се в близост до паркирани автомобила на ул. Райна Княгиня“ в Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев