Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.12.2021 г.

ОДМВР-Сливен
01.12.2021 / 10:03

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 29.11.2021 г. до 06,00 часа на 30.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 33 проверки на обекти и лица. Съставени са 2 акта.

 

Сливен: Притежание на наркотици е установено при действия на полицейски служители от сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР-Сливен в сливенския квартал „Надежда“. На 30 ноември е извършена проверка в игрална зала в квартала. В хода на полицейските действия в 38-годишнен мъж, посетител на залата, са намерени и иззети стъклена лула и плик, съдържащ кристалообразно вещество. При направения полеви тест веществото е реагирала но метамфетамин. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

66-годишен мъж от град Сливен е бил въведен в заблуждение по схемата „съдействие на полицията“. На 30 ноември мъжът е получел обаждане на стационарния телефон от мъж, кой се е представил за полицейски служител. Последвала е добре познатата схема „оказване съдействие на органите на реда при задържането на телефонни измамници, чрез предоставянето на наличните пари и ценни вещи, които впоследствие да бъдат върнати”. Мъжът е предал парична сума около 2000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

Областната дирекция на МВР в Сливен многократно е отправяла предупреждения за възможни измами. Апелира се за бдителност, да се проверява информацията преди да се дават пари и ценности, при получаване на подобно обаждане телефонната връзка да бъде незабавно прекратена. Възможно е схемата да бъде променена, но искането на пари и ценности остава.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев