Сливен, кратки вечерни новини, 26.11.2021 г., петък

Сливен
26.11.2021 / 15:54

На редовната си сесия вчера местният парламент в Сливен одобри актуализацията на бюджета на Общината.

Общинският съвет в Сливен одобри и внесените от кмета Стефан Радев поредни предложения, свързани с облекчителни мерки за местния бизнес и за пенсионерските клубове – едното касае намаляване с 50 процента на наемите, включително, освобождаване от такса „тротоарно право“, заведенията за бързо обслужване, ресторанти, барове и кафе-сладкарници.

В рамките на вчерашното заседание местният парламент одобри и предложението за разширяване на общинската транспортна схема по линията Сливен-Сливенски минерални бани-Ковачите-Младово – в нея ще бъде включено и село Коньово.

По повод 100-годишния юбилей на Съюза на слепите в България, Община Сливен бе удостоена с почетен знак и юбилейна грамота за приноса и подкрепата към организацията и социалното приобщаване на незрящите хора.

Сливенските села Крушаре, Гергевец, Самуилово и Ковачите останаха днес без вода заради извършване на аварийни ремонти.

Членовете на Районната избирателна комисия и областният управител на Сливен Минчо Афузов обсъдиха извършената организация за спокойното и нормално провеждане на изборите за Народно събрание и президент – срещата на 25 ноември се състоя по покана на РИК.

През последното денонощие в Сливенско има регистрирани 39 заразени с коронавирусна инфекция.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев