Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.11.2021 г.

ОДМВР-Сливен
26.11.2021 / 09:52

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 25.11.2021 г. до 06,00 часа на 26.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 76 проверки на обекти и лица. Съставени са 2 акта.

 

 

Твърдица: Операция широкообхватен контрол в рамките на „Безопасно шофиране през зимата“ - четвъртата кампания от акция „Зима“. Акцията е проведена на 25 ноември от служители на РУ-Твърдица на главен път І-6. За 2 часа са проверени 26 автомобила и 43 лица. Констатирани са 15 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. По голямата част от проверените автомобили са били оборудване и добре подготвени за зимния сезон. Само четирима са управлявали с грайфер на гумите по-малко от 4 мм., за което са съставени актове.

 

Нова Загора: Неправоспособен водач, който вече има наложено административно наказание за управление на МПС, е установен от полицейски екип на РУ-Нова Загора. Проверката е извършена на 25 ноември в 10,46 часа, в град Нова Загора. Водачът е на 66 години от село Кортен, управлявал е лек автомобил „Фолксваген Голф“. По случая е образувано бързо производство.

 

Водач с алкохол над 1,2 промила е хванат да управлява лек автомобил „Ситроен Джъмпер“. Проверката е извършена на 25 ноември в 23,40 часа, в град Нова Загора. Водачът е от село Кортен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е започнато бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев