Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 25.11.2021 г.

ОДМВР-Сливен
25.11.2021 / 10:12

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 24.11.2021 г. до 06,00 часа на 25.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 56 проверки на обекти и лица. Няма установени нарушения.

 

Котел: Близо 2 килограма канабис са иззели полицейски служители от участък „Градец“ към РУ-Котел при специализирана операция. На 24 ноември е извършена проверка на 20-годишен мъж от село Градец. В дома му, разпределени в различни опаковки, са намерени и иззети около 1,700 кг. изсушена листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Наркотичното вещество е иззето. Мъжът е отведен в РУ-Котел и с полицейска мярка е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Специализирана операция по противодействие на закононарушенията, свързани с горските, дивечовите и рибните ресурси и ползването и експлоатацията на горите е проведена на територията, обслужвана от участък „Градец“, съвместно със служители на ДГС-Котел. На 23 ноември са извършени проверки на дърводобивни отдели, намираши се на територията на село Градец- не са установени нарушения. В частен дом в селото, обитаван от мъж на 41 години са намерени около 4 кубика дърва за огрев без необходимата контролна горска марка. По случая са съставени 2 акта по Закона за горите от служители на ДГС.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 24 ноември е започнато досъдебно производство за притежание на наркотици. При проверка на 19-годишно момче от град Сливен са намерени и иззети 2 топчета станиол, съдържащи суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Момчета е отведено в РУ-Сливен и задържано за 24 часа с полицейска мярка.

 

Фалшив регистрационен талон е иззет от служители в служба „Регистрация на МПС“ към сектор „Пътна полиция“ в Сливен на 24 ноември. Фалшивият документ е използван за регистрация на автомобил, внесен от Нидерландия. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 24 ноември в 12,14 часа е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на автомагистрала „Тракия“. Инцидентът е станал в района на км. 260,5, в посока град Бургас, с лек автомобил -"Sang Yong", управляван от жена на 42 години. След загуба на управление автомобилът е излязъл от пътното платно и се е ударил в неподвижно препятствие. Жената е пътувала сама. Тя е транспортирана до болнично заведение в град Сливен, където по-късно е починала. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: На 24 ноември в РУ-Нова Загора е образувано досъдебно производство за управление на лек автомобил „БМВ“ със служебно прекратена регистрация. Проверката е извършена на кръстовище в град Нова Загора. Автомобилът е управляван от водач на 24 години от същия град.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в отпадъци и сухи треви в селата Тополчане и Дядово.

 

Оказана е техническа помощ при два пътни инцидента- на АМ „Тракия“ и път ІІ-66.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев